Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Keleti Sárkán

Kép

 A Keleti Sárkánynak szarva és karmai van, a teste pikkelyes, a gerince pedig akárha tüskéből volna. Nyaka és farka különösen hosszú. Szárnyuk nincs, ezért mágiával repülnek. Mivel hosszú és nem túl testes ezért remekül manőverezik repülés közben, ám a földön kissé esetlenül mozog hosszú teste miatt. Izomzata kellően erős, hogy könnyedén forgassa testét. A testén főleg díszként szolgálnak a szarulemezek, színek, szarvak és a többi.

 

A Nyugati Sárkány

Kép

Az nyugati Sárkánynak 2 vagy 4 lába van. A 2 lábú Sárkányoknak mellső végtag helyett fejlődött ki a szárny, úgy mint a denevéreknél. A 4 lábú Sárkányoknak -amint a képen is látható- +1 pár végtag fejlődött ki a mellső lábuk fölött, ezért válla széles és rendkívül izmos, hogy a nagy testet elbírják a szárnyak. Persze olyan sárkányok és létre jöttek az egyedfejlődésben amelyeknek nincs szárnyuk, ezek többnyire 2 lábon futva, mellső lábaikkal kapják el zsákmányukat.

Kép

 

A Nyugati sárkányok sokkal több izomzattal rendelkeznek, mint Keleti rokonai. Testének tömegét is főként masszív repülő-izmainak köszönhetően tudja a levegőbe emelni. Fő szárnymozgató izmai a Supra~spinatus és a Flexor alae major. Maga a szárny nem rendelkezik jelentős izomzattal, ezek a fő mozgatóizmok a mellkas és a lapocka tájékán vannak. Nagyobb izomkötegek találhatók még a hátsó láb, és a farok csontvázán. A Nyugati sárkány könnyedén visz embernyi súlyt repülés közben. Szintén jelentős a nagy állkapocsizom, a Massetor, amelynek segítségével könnyedén átharap csontot is.

Kép

A nyugati Sárkány erős csontozattal rendelkezik. Nagy fej, hosszú nyak, széles váll, vastag lábak, erős karok, és hatalmas szárnyak teszik robusztussá. Csontjai rendkívül erősek, de üregesek, és könnyűek, mint a madaraké, ezért képesek repülni. A váll-rész, és a lapocka csontok vastagok, nagyok, hogy megtartsák a hatalmas szárnyakat mozgató repülőizmokat. A szárnyujjak csontjai nagyon hosszúak, hogy ki tudják feszíteni a köztük lévő bõrhártyát repülés közben. Farka végén található egy éles csontlemezekből álló eszköz is amelyet fegyverként is használ. A koponyából és végig a gerinc mentén csonttüskék állnak ki, melyek díszként szolgálnak, valamint azért hogy, gerincüket védje.