Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzsárkányok:

A tűzsárkányokat nem a legnagyobb Sárkányok közé lehet sorolni, kb. 15-16 méteresek a kifejlett példányok, de nem ritka a 20 méteres is, de persze a legöregebb egyedek hatalmasra is megnőhetnek. Többnyire tűzfújásuk van, de tanulhatnak különböző mágiákat is. Ők őrzik a Sárkányok kincseit.  Ha egy ember kivívja magának egy tűzsárkány tiszteletét, akkor neki nem kell többet félnie a tűzsárkányoktól, és néhány útjára el is kísérheti a Sárkányt. Elég elterjedt faj, sok helyen megtalálhatók, főleg vulkánok közelében és mély hasadékokbaKépn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Földi Sárkányok:

A bolygónkon található leggyakoribb Sárkányfaj a nagy földi Sárkány, vagy közismertebb nevén a Draco rex Cristatus.
Ezek a nagy termetű, szárnyas lények 32 és 40 méter közötti hosszúságúra nőnek meg, a szárnyuk fesztávolsága eléri a 40 métert. Színük rendszerint zöldesbarna, pikkelyeik a citromsárgától a smaragdzöldig minden színben pompáznak. Vannak olyan földi Sárkányok, amelyek tüzet tudnak lehelni, jóllehet ennek ereje nem olyan nagy, mint a tűzsárkányoké. Viszont képesek a föld, levegő és víz varázslatokra.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fekete sárkányok:

Ez a SárkKép ányfaj nagyon agresszív, nem tűri meg maga mellett a többi Sárkányt, igazi magányos farkasok. Rendszerint barlangokban, vagy hegyeken élnek. Méretük eléri a 27 méter hosszúságot is de a fiatalabb példányok 14-24 méter között vannak. Tűzfújásuk van, de igen jártasak a fekete, föld, levegő és tűz mágiában, képesek újraéleszteni gyengébb Sárkányokat, vagy más élőlényeket, amelyek őt fogják szolgálni enyhén foszladozó csontváz testükkel, de bármikor visszavehetik az ajándékba adott életet.

Csontsárkányok

Ez a legveszélyesebb Sárkányfaj, szó nélkül mindenkit megölnek. Testüket vagy a fekete mágia tartja össze miután felélesztették őket, vagy a mérhetetlen harag és bosszúvágy amit elpusztulásukkor éreztek. Miután elpusztult egy Sárkány, fekete mágiával bármikor visszahozható amíg még egybe vannak a csontjai, viszont ha a az utóbbi történik, akkor haláluk után 2 évvel felébrednek, és beváltják haragúkat az őket megölő lényen. Méretük megegyezik az eredeti testük csontvázáéval. Miután egy csontsárkány elszabadult felébresztőjétől, megtanulja a fekete és levegő mágiát, és képes holtakat előhívni tetem nélkül, de csak rövidebb ideig.Kép

 

 

 

Aranysárkányok

Az aranysárkányok igen intelligensek és jártasak a fehér mágiában, de a fekete mágián kívül mindegyiket ismerik, mondhatnánk, ők a Sárkányok mágusai. Nem túl erősek, inkább mágiával harcolnak.Kép A feketesárkányok legnagyobb ellenségeik. Méretük igen változó nagyon ritkán megnőhetnek óriásira is, de a nagyobb egyedeket megölik a feketesárkányok. Az aranysárkányok sokáig élnek, tovább mint bármelyik Sárkányfaj, kivéve a Szellemsárkányok, és a Csontsárkányok

 

 

 

 

Vízsárkányok

A vízsárkányok alapvetően a vízben élnek, persze levegőért feljönnek a vízfelszínre. Megtalálhatók mindhárom óceánban, illetve a nagyobb tengerekben. Nagyobb halakkal, cápákkal, illetve tengeri emlősökkel táplálkoznak.Kép Tüzet fújni természetesen nem tudnak, de képesek a jég leheletre, amely megfagyasztja az ellenséget, vagy a leendő táplálékot. Nincs ellenségük, mert egy Sárkány se megy le a víz alá, csak egymással viaskodnak a területér, illetve a zsákmányér. Rendkívül gyorsan úsznak, és képesek a víz varázslatokra.

 

 

Kéksárkányok

Ez a legérdekesebb sárkányfaj mind között; olyan fokú a becsülethez való ragaszkodásuk, hogy a tundrai barbár törzseké nyomukba se érnek. Imádnak versenyezni egymással, próbálgatni, ki a gyorsabb. Nem túl hajlékonyak, de ezért kárpótolja őket iszonyatos repülési sebességük. Kép Tűzköpés helyett, az Égi szikrát, hatalmas erejű villámlás, melyet egy mennydörgésszerű üvöltéssel együtt használnak. Lakhelyük a legmagasabb hegységek közt található, de nem szeretik a fagyos, északi hegyláncokat.

 

 

Jég- Hósárkányok

A jég illetve hósárkányok a sarkokon élnek. Képesek a jég, víz és levegő varázslatokra. Tűzfújás helyett, a vízsárkányokéhoz hasonló jég leheletük van. Cet félékkel nagyobb emlősökkel táplálkoznak, gyakran elraktározzák az élelmet, de ha elfogy a táplálék akkor kénytelenek délre menni a melegebb éghajlatra, hogy élelmet találjanak.

Kép

Ezek a Sárkányok igen szelídek, rendszerint kisebb csoportokat alkotnak, hogy könnyebb legyen a túlélés.